Ma prèmiere semaine au camping Le Ranc Davaine! - Reisverslag uit Saint-Alban-Auriolles, Frankrijk van Bianca - WaarBenJij.nu Ma prèmiere semaine au camping Le Ranc Davaine! - Reisverslag uit Saint-Alban-Auriolles, Frankrijk van Bianca - WaarBenJij.nu

Ma prèmiere semaine au camping Le Ranc Davaine!

Door: Bianca Schilder

Blijf op de hoogte en volg Bianca

02 Juni 2004 | Frankrijk, Saint-Alban-Auriolles

Salut à Tous!

Ik zit ondertussen alweer meer dan 2 weken op de camping maar zal eerst even vertellen hoe mijn eerst week verlopen is!

Ten eerste wil ik even zeggen dat alles goed gaat en dat ik het erg naar mijn zin heb hier in de Ardèche!

DIMANCHE, LE 16 MAI

De aankomst op de camping was leuk maar ook wel even lastig want ze spraken alleen maar Frans! Natuurlijk wel goed maar ik had een lange reis achter de rug en dan moet je nog nadenken ook, best vermoeiend! Maargoed ze gingen me laten zien waar ik alles kon vinden op de camping en waar ik 5 maanden in ga verblijven. Hij liet me een soort appartementencomplex zien van 8 kamers boven een nieuw gebouwd toiletgebouw, toen de deur van het appartementje openging schrok ik best wel even want er stond een bed en een tafeltje, het zat helemaal onder de stof, ik had geen stromend water en er was ook geen electriciteit, kortom de kamer was niet in orde om er in te slapen! Was ik even blij dat mijn ouders me hebben weggebracht en dat ik daar de eerste nacht kon slapen!

LUNDI, LE 17 MAI

De volgende dag heb ik samen met mijn moeder alles schoongemaakt, even een franse jongen gevraagd of hij mij kon helpen met het electriciteit en water kon aansluiten, (hij werkt hier ook op de camping) dat was voor elkaar en daarna zijn we naar de suppermarkt gegaan om wat spulletjes te kopen zodat ik mijn kamer leuk kon inrichten!
Daarna konden we genieten van het zonnetje dat de hele dag scheen!

MARDI, LE 18 MAI

De volgende dag was ik vrij dus kon ik lekker genieten van de zon en relaxen. Samen met mijn ouders ben ik naar La Beaume geweest, echt een super mooi plaatsje, 9 km hier vandaan! Het wordt het mooiste plaatsje van de Ardèche genoemd. En dat is het ook!

MERCREDI, LE 19 MAI

Mijn eerste werkdag vandaag, is echt super verlopen! S morgens eerst mijn ouders uitgezwaaid, en dat was gewoon ff een rotgevoel want ja, die zal ik ook 5 maanden moeten missen! Daarna aan het werk, Mocht vandaag meekijken op de receptie en Sandra, een frans meisje heeft me alles een beetje uitgelegt. Het vandaag het volgende gedaan:
* Mensen ontvangen en inchecken (samen met
Sandra, zei liet me zien hoe dat in zijn
werk ging.)
* Nederlandse mailtjes beantwoorden
* Bandjes voor het zwembad aangeven
* Nederlandse mensen geholpen een plaats
uitzoeken.
En heb verder gewoon veel meegekeken.
Er kwamen vandaag 2 meisjes van Eurocamp aan de balie, Nederlands!!(voor mij erg leuk,die vroegen of ik wat bij ze kwam drinken en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!
Was erg gezellig, morgen wordt alles uitgelegt over het Espace Form (wellness centrum)

JEUDI, LE 19 MAI

Vandaag heeft een Franse jongen me alles uitgelegt over het Espace Form, het ziet er echt super mooi uit, is allemaal vorig jaar pas voor het eerst gebruikt! Hier mag ik ook gebruik van maken buiten mijn werktijden en het is zelfs gratis voor mij omdat ik op de camping werk!! Ik heb er gewerkt tot 17:00 uur daarna was ik vrij en heb ik s avonds gezellig wat gedronken in de bar, zonder eva want die ging vandaag weg naar een andere caming, nu is alleen kim er nog van eurocamp en verder engelsen.

VENDREDI, LE 21 MAI

Ik kon lekker uitslapen vandaag want ik moest pas om 11:00 beginnen! Vandaag hebben mijn ouders gereserveerd voor een week in Juli! Ik mocht die reservering maken en naar huis bellen dat het bevestigd was! Kijk er nu al naar uit, maar dat duurt helaas nog 2 maanden. Heb vanavond in het Espace Form nog een paar uurtjes gewerkt en daarna zijn we weer gezellig in de bar wat gaan drinken!

SAMEDI, LE 22 MAI

Om 10:00 moest ik beginnen! Mijn werktijden zijn nu nog relaxed maar daar zal nog wel verandering in komen denk ik! Het is nu nog erg rustig op de camping, dit weekend wel druk I.V.M hemelvaart maar daarna na pinkster zal het voorlopig wel even rustig zijn. Tot 15:00 heb ik op de receptie gewerkt en daarna van 15:00 tot 17:00 in het Espace Form. Heb Kim vandaag nog even geholpen met het aankleden van de FUN STATION, Dat is zo'n kinderclub van eurocamp waar zij werkt zegmaar, dus ben even lekker creatief bezig geweest! S avonds was de camping disco open en daar hebben we natuurlijk even een kijkje genomen!
Leuke muziek dus even lekker gedanst!

DIMANCHE, LE 23 MAI

Ben alweer een week op de camping!
De tijd gaat echt snel, Vandaag weer gewerkt in het Espace Form, dat is echt relaxed want je hoeft alleen in het begin de mensen in te checken zegmaar een kaartje uitschrijven die ze dan moeten betalen en vervolgens even uitleggen hoe alles werkt en de rest van de tijd kan ik lezen, muziek luisteren, kaartjes schrijven enz, Relaxen dus!!!:-) Maar daarintegen is het op de receptie weer hard werken!Toen ik wilde gaan slapen en mijn kamer deur opendeed keek ik naar mijn plafon en ik wist niet wat ik zag, er was een ware mierenrace aan de gang! morgen eerst maar even een mierenspray halen en voor de zekerheid mierenlokdoosjes voor als ze naar beneden komen!Ik heb vannacht (za op zondag)slecht geslapen want ze hebben de tent afgebroken in de kamer tegenover mij, heb echt de hele nacht wakker gelegen! Heb er vandaag echt even wat van gezegt want ik moest vandaag gewoon werken en dan is dat best wel zwaar! Ben dan ook optijd naar bed gegaan vandaag want ik was echt heel erg moe!

Dat was dan het verslag van de eerste week hier op de camping! Ik hou jullie op de hoogte hoe de volgende weken zullen verlopen!

Veel liefs en kusjes,

en france.. Gros Bissous!!!

Bianca

• 02 Juni 2004 - 16:12

Nadia:

Hey Bianc, dat klinkt allemaal heel goed. Leuk ook joh, dat wellness center. Haha, een ware mierenrace...is het inmiddels verholpen?
    We spreken elkaar, je hebt me nummer. Heb jij al een franse sim?
    Liefs mij

• 04 Juni 2004 - 08:59

Nadia:

Heyyy,
    Ik weet het, die vrouw van Vacansoleil is vet aardig. Jij hebt toch ook die Belgische? Vandaag komt ze hierheen en we gaan waarschijnlijk pizza met haar eten.
    Liefs Nadia

Bianca

Welkom op biancaontour.waarbenjij.nu ! Na een 4 jaar durende opleiding MTRO te hebben gevolgt inclusief 5 maanden stage in Frankrijk en ruim 2 jaar werkervaring op een reisbureau is het tijd voor een nieuwe uitdaging.. Ik ga werken als Stewardess bij KLM Cityhopper! Een baan met veel afwisseling, onregelmatige werktijden en korte bezoekjes aan verschillende steden in Europa. Een 5 jarig contract met doorgroeimogelijkheden naar de KLM om vervolgens internationaal te gaan vliegen. Het doel is dan ook om beetje bij beetje meer van de wereld te zien! Via deze site wil ik jullie op de hoogte houden van al mijn belevenissen en avonturen! Liefs en een dikke kus Bianca